Tænd ovnen på 285 grader og læg pizzastenen ind i ovnen. Lad den varme op i ekstra lang tid, da stenen skal være gennemvarm.
Dejen:
2,5 dl lunken vand,
15 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
3-4 dråber citronsaft
400 gram hvede mel (jeg brugte italiensk tipo 00 mel)
Tomatsauce:
1 ds. flåede tomater
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 fed hvidløg
lidt frisk eller tørret oregano eller timian
Fyld:
Frisk mozzarella bøffel
Parmaskinke
Rucolasalat
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og citronsaft. Tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen godt sammen med en håndmixer eller røremaskine med dejkroge. Et godt tip er at ælte dejen i min. 5 min. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i 30 min.
Frisk mozzarella bøffel
Parmaskinke
Rucolasalat
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og citronsaft. Tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen godt sammen med en håndmixer eller røremaskine med dejkroge. Et godt tip er at ælte dejen i min. 5 min. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i 30 min.
Del dejen i to og rul den ud på bagepapir, der passer i størrelsen til pizzastenen. Læg bagepapir med dej på pizzaspaden.
Put tomatsauce og ost på pizzaen mens den ligger på pizzaspaden.
Bag pizzaerne en af gangen i 7-8 min. eller til bunden er sprød. Tag pizzaen ud og put parmaskinke og rucolasalat på. Servér med en lækker salat til.
Velbekomme..
- Sofie -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar